ΒΙΝΤΕΟ Κραυγή αγωνίας απο τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


Είμαστε φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Εν μέσω εξεταστικής περιόδου μας ανακοινώθηκε ότι θέλουν να συγχωνεύσουν το τμήμα μας με άλλα τμήματα, με αποτέλεσμα να μας αναγκάζουν να ασχοληθούμε με ένα τελείως διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που ονειρευτήκαμε να σπουδάσουμε.
Διοικούμαστε από μια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα ενώ τα τμήματα βρίσκονται στα νησιά του Ιονίου. Με δική της παρέμβαση, ως αντίδραση στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», πρότεινε συγχωνεύσεις τμημάτων με ασυνάφεια αντικειμένων σπουδών, πράγμα που αποδεικνύει την άγνοια τους ως προς το αντικείμενο σπουδών μας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών μας και των μετέπειτα επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
Το τμήμα μας στεγάζεται σε ιστορικά κτήρια, ιδιόκτητα από το δημόσιο, τα οποία διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για το αντικείμενο μας, ο οποίος συγκρίνεται μόνο με αντίστοιχων τμημάτων του εξωτερικού. Ο εξοπλισμός αυτός θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και δαπανηρό να μετακινηθεί.(στούντιο, κορδέλες…).
Το επιστημονικό προσωπικό σε συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος μας έχει πραγματοποιήσει ακουστικές μελέτες για δημόσια κτήρια στην Κεφαλονιά, συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και βοηθάει στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιονίου.
Είμαστε ένα τμήμα με μοναδικό γνωστικό αντικείμενο στην Ελλάδα, που δεν έχει καμία συνάφεια με αυτό του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, με τα οποία θέλουν να μας συγχωνεύσουν.
Αρνούμαστε την οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος σπουδών μας και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Συγχωνεύοντας μας, τα ΑΚΥΡΏΝΕΤΕ ΟΛΑ…Για εμάς αυτό δεν είναι συγχώνευση, είναι ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.313 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: