Και αν γίνουν εκλογές;


Μπορούμε τώρα πια – ύστερα από 2,5 χρόνια μνημονίων και ό,τι αυτά συνεπάγονται – να κοιτάξουμε την πραγματικότητα ξεπερνώντας τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων και την υποτιθέμενη ενημέρωση μέσω twitter και άλλων βολικών… εργαλείων.

Η πραγματικότητα καταγράφεται από τους αριθμούς. Τους αριθμούς που μετρούν την ανεργία, τις αποκλίσεις στα έσοδα, την εξαέρωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Η πραγματικότητα καταγράφεται από τους αριθμούς του ποσού των ημερομισθίων και των ποσών που απαιτούνται για χαράτσια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και για να γεμίσει ένα πιάτο φαγητό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν εξωραΐζεται με όσα έξυπνα tweets και αν διακινήσουν αυτοί που βαυκαλίζονται ότι διαχειρίζονται την κοινή γνώμη. Αυτήν την πραγματικότητα πια δεν μπορεί να την κρύψει ούτε η «μηχανή» της τηλεόρασης.

Και οι αριθμοί λένε ότι η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους στόχους πριν καν συμπληρωθούν δυο μήνες στο 2013. Πράγμα που σημαίνει ότι για να μείνει στη θέση της θα πρέπει να λάβει επικοινωνιακά μηνύματα συμπάθειας και υποστήριξης από τους δανειστές και τους επόπτες. Μαζί με τη συμπάθεια και με νέα δάνεια, νέες πιέσεις για ξεπουλήματα, νέες φοροεπιδρομές.

Στόχος να κρατηθεί ο τρικέφαλος Ελ Σιντ πάση θυσία στην εξουσία. Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη και τις γερμανικές εκλογές, για να ληφθούν τότε οι «συνολικές»… γερμανικές αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας και των λοιπών Ευρωπαίων της γερμανικής αυλής. Θα γίνει το «θαύμα»; Θα καταφέρουν οι τρεις να κυβερνήσουν μέχρι τον Σεπτέμβρη; Και με τι κόστος για την κοινωνία και τη χώρα;

Απ’ την άλλη, αν όπως δείχνουν οι αριθμοί η πραγματικότητα επιβάλλει τις εκλογές, τι έχει να προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση; Είναι σε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει το βάρος που συνεπάγεται η οικονομική/κοινωνική καταστροφή που ήδη έχει συντελεστεί; Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχειριστεί το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που εξελίσσεται με επίκεντρο τη χώρα; Τα ερωτήματα προφανώς θα απαντηθούν στην πράξη. Αυτό που ήδη έχει απαντηθεί είναι ότι η τρικομματική μας κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα μέτωπα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.497 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: