Mε υπογραφή Βολουδάκη για ξεπούλημα όλα τα νερά της Κρήτης


Την ώρα που ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης περηφανεύεται με τις δηλώσεις του για τη…»δημιουργία ενός μεγάλου φορέα» με τη συγχώνευση ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ, οι αιρετοί της Κρήτης -ακόμα και αυτοί που ανήκουν στο συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ- αρχίζουν και υποψιάζονται ότι πρόκειται για μεθόδευση με στόχο να συγκεντρωθεί η διαχείριση του υδατινου δυναμικού ώστε να ξεπουληθεί πιό εύκολα στις γαλλικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η συγχώνευση ανακοινώνεται τις ίδιες μέρες με την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. Καταγγελίες για το νέο οργανισμό που προωθείται και παίρνει όχι μόνο ΟΑΝΑΚ-ΟΑΔΥΚ, αλλά και ΒΟΑΚ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ, καθώς και τον Αποσελέμη με όλα τα φράγματα! Για το θέμα αυτό συγκαλείται εκτάκτως σύσκεψη των αιρετών όλης της Κρήτης στις 12, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Μεθόδευση για…ιδιωτικοποίηση ακόμη και των νερών της Κρήτης φοβούνται τοπικοί παράγοντες ότι κρύβεται πίσω από την τροπολογία Βολουδάκη για να ενοποιήσει ΟΑΝΑΚ-ΟΑΔΥΚ κάτω από την ‘ομπρέλα’ μιας νέας εταιρείας-του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης- στην οποία θα περιέλθουν ακόμη η ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ, οι Υποδομές Κρήτης ΑΕ, το φράγμα Αποσελέμη, αλλά και όλα τα έργα- φράγματα που έχουν φτιαχτεί το νησί! Η διορισμένη διοίκηση και ο…συγκεντρωτισμός του νέου οργανισμού αφήνει έξω τόσο την Αυτοδιοίκηση όσο και τις τοπικές κοινωνίες γεγονός που ήδη προκαλεί αντιδράσεις!
Μάλιστα ο περιφερειάρχης Στ.Αρναουτάκης καλεί για αύριο Σάββατο εκτάκτως τους βουλευτές να τους ζητήσει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, ενώ ο ίδιος φέρεται να διαμήνυσε στον υφυπουργό κ.Βολουδάκη ότι ‘η τροπολογία δεν θα περάσει’!
Η ίδρυση του ΟΑΚ όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο έρχεται να πάρει όλους τους οργανισμούς και τα έργα με τις εταιρείες τους, ενώ θα έχει 7 διορισμένα μέλη με πρόεδρο τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης και διευθύνοντα σύμβουλο ένα στέλεχος που θα τοποθετείται από το υπουργείου Υποδομών. Θα συμμετέχουν ακόμη ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας κι ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔ Κρήτης. Καταργούνται τατυχρόνα και οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων των υπηρεσιών αυτών, αλλά δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τους εργαζόμενους.
“Δεν είμαστε αντίθετοι με τη συγχώνευση των οργανισμών, αλλά είμαστε αντίθετοι με την υπό σύσταση εταιρεία, τους σκοπόυς και τις αρμοδιότητες, τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου” είπε στην Π ο κ.Αρναουτάκης επιβεβαιώνοντας ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τους βουλευτές.
Ο κ.Αρναουτάκης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να πάρει ο νέος οργανισμός όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα έργα που εκτελέσθηκαν! “Κάτι υποκρύπτει αυτό” τόνισε και ανέφερε ότι όλη αυτή η διαδικασία υπονομεύει και την αιρετή Περιφέρεια και κυρίως την ανάπτυξη της Κρήτης.
Ο ίδιος λέει ότι η σύγκριση με το παράδειγμα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ είναι ατυχής επισημαίνοντας ότι εκείνη βασίστηκε στην εισροή ευρωπαϊκών πόρων που εδώ δεν υπάρχουν.
Ο κ.Αρναουτάκης αντιπροτείνει εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης τη συγχώνευση ΟΑΝΑΚ-ΟΑΔΥΚ, να μπει δυναμική η Αιρετή Αυτοδιοίκηση ορίζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο, να συμμετάσχει στο κεφάλαιο κλπ.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.313 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: