Η Τρόικα επιστρέφει και μαζί της οι απολύσεις στο δημόσιο


Την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου της κινητικότητας αναζητά η κυβέρνηση και μέσα στο Μάρτιο ώστε να προχωρήσει με πιο απλά βήματα η διαδικασία  της διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ως δεξαμενή για τη διαθεσιμότητα έχει προταθεί όπως αναφέρει το Εθνος να χρησιμοποιηθούν οι 54.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ λαμβάνοντας πάντα υπόψη ορισμένα κοινωνικά κριτήρια για τυχόν εξαιρέσεις. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός έχει λάβει σειρά προτάσεων από ομάδα στελεχών για την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών και τη συναφή αξιολόγηση του προσωπικού της διοίκησης. Η ομάδα αυτή προτείνει ριζικές αλλαγές στην κινητικότητα ζητώντας να ισχύσει για όλο το προσωπικό, με μετακινήσεις οικειοθελείς ή υποχρεωτικές ανά πενταετία.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώνει ανά μείνα τους δανειστές για την πρόοδο της εφαρμογής τόσο της εργασιακής εφεδρείας όσο και της διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά την εφεδρεία, το χρονοδιάγραμμα των αποχωρήσεων υπαλλήλων αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.497 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: