Φτωχός και επίσημα 1 στους 3 Έλληνες


Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού είναι το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα και το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο για παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Την ίδια ώρα στην ΕΕ εκτιμάται ότι το 24,2% του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει αυτό τον κίνδυνο.

Ειδικότερα, ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων. Στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση, το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην ΕΕ), ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην ΕΕ) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης (7,5% στην ΕΕ).

Με μέτρο σύγκρισης τις ηλικιακές ομάδες εκείνη που είναι πιο ευάλωτη είναι αυτή των πολιτών μεταξύ 18- 64 ετών όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην ΕΕ). Τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει το 30,4% των παιδιών κάτω των 18 ετών την ώρα που ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 27%.

Μεγάλη όμως είναι η ψαλίδα για τους ηλικιωμένους στη χώρα μας και τους άλλους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στην Ελλάδα το 29,3% των ατόμων άνω των 65 ετών είναι αντιμέτωπο με τη φτώχεια ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 20,5%.
spirospero.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.217 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: