“Ανοικτό το ενδεχόμενο να απορριφθεί ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.!”


Έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες για το αν θα περάσει ο κοινοτικός προϋπολογισμός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η κατόπιν εξαντλητικών διαπραγματεύσεων επιτευχθείσα συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία θα απορριφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν κατατεθεί προς ψήφιση τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του σώματος Martin Schulz.
«Είναι πολύ πιθανό μία συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πει όχι στο σχέδιο προϋπολογισμού εάν αυτό παραμείνει όπως έχει σήμερα», προειδοποίησε ο Σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πρόεδρος του Σώματος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δουβλίνο.
«Δεν θα πούμε όχι σε έναν Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Όμως με τις προτάσεις που σήμερα υπάρχουν στο τραπέζι, το Ευρωκοινοβούλιο δεν πρόκειται να συναινέσει», πρόσθεσε.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν προ τριών εβδομάδων σε έναν προϋπολογισμό ύψους 960 δισεκ. ευρώ έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις. Με βάση τις προβλέψεις του, το Ευρωκοινοβούλιο θα κληθεί να απαρνηθεί πολλές από τις δαπάνες του.
Όμως ο Schulz παραπονέθηκε πως καμία από τις προτάσεις του σώματος δεν ελήφθη υπ΄ όψη, με τον προϋπολογισμό να μην περιλαμβάνει τροποποιήσεις που προτάθηκαν σε τομείς-κλειδιά, όπως η γεωργία κι οι περιφερειακές δαπάνες.
Ο Schulz τον χαρακτήρισε ως τη «λιγότερο μοντέρνα πρόταση των τελευταίων ετών», τονίζοντας πως προβλέπει για το 2020 το ίδιο επίπεδο δαπανών με το 2005.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έθιξε επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα εμπόδια, επισημαίνοντας πως το ΕΚ θα ήθελε να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα «περίπου 16-17 δισεκ. ευρώ» του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2013, προτού καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό που καταρτίστηκε για το διάστημα 2014-2020.
Ο Schulz κατέληξε τονίζοντας ότι ευελπιστεί πως οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε έναν «ευπρεπή συμβιβασμό».
Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.217 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: