ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν


«Με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στους υπαλλήλους θα γίνει η ενοποίηση ETE – Eurobank», διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, σχετική με τη συγχώνευση Εθνικής- Eurobank και τις επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων τους.

«Ο νέος διευρυμένος όμιλος ΕΤΕ σκοπεύει να χειριστεί το χρόνο υλοποίησης της διαδικασίας ενοποίησης με τον πλέον ευέλικτο τρόπο, με στόχο να ελαχιστοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις τυχόν κοινωνικές επιπτώσεις στους υπαλλήλους και των δύο τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρούσες δυσχερείς συνθήκες», διευκρινίζει η τράπεζα.

Στις ανησυχίες για το ενδεχόμενο να απολυθούν 10.000 εργαζόμενοι, η ΕΤΕ δηλώνει ότι κάτι τέτοιο «δεν ευσταθεί», διότι – όπως διευκρινίζει – ο αριθμός των 53.000 εργαζομένων αφορά το άθροισμα του προσωπικού των δύο Ομίλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες όπου δεν υπάρχει κοινή παρουσία όπως η Τουρκία, η Αλβανία, η Ουκρανία, η FYROM κ.α. ενώ, όπως επισημαίνεται, το σύνολο του προσωπικού των δυο Ομίλων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 22.814 εργαζόμενους.

Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει, επίσης, ότι «προτίθεται να προβεί σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις στο σύστημα εκπαίδευσης και αξιολόγησης του προσωπικού, με απώτερο σκοπό την αύξηση της συνολικής αποτελεσματικότητας και απόδοσης του προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, οι όροι απασχόλησης του προσωπικού του διευρυμένου Ομίλου θα καθορίζονται και θα πληρούν τα προβλεπόμενα στην εκάστοτε εφαρμοστέα νομοθεσία».

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.313 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: