Μισθός 800.000€ το χρόνο στους επιτρόπους που επιβλέπουν τις ελληνικές τράπεζες;


Τη στιγμή που ο Έλληνας δεν ξέρει πως θα βγάλει την εβδομάδα πλέον κι όχι το μήνα όπως λέγαμε παλιά…..

Τη στιγμή που παιδιά λιποθυμούν από τη πείνα στα σχολεία και χρειάζονται συσσίτια για να μπορέσουν να πάρουν ένα τοστ κι ένα ποτήρι γάλα…..

Τη στιγμή που χιλιάδες άνεργοι στοιβάζονται σε ουρές με τα χέρια απλωμένα για να πάρουν μια σακούλα πατάτες ή καρότα δωρεάν…..

Και ενώ αθώα παιδιά πεθαίνουν γιατί δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο και έφτιαξαν αυτοσχέδια σόμπα…. λεφτά στην Ελλάδα της φτώχειας και της λιτότητας υπάρχουν για τους επιτρόπους των τραπεζών που ευτυχώς τις σώζει ο Γιάννης ο Στουρνάρας…..

Διαβάσαμε στα Επίκαιρα on line και σας το παραθέτουμε:

Βάσει ιδιαίτερα αυστηρών κριτηρίων επελέγησαν οι επίτροποι που θα επιβλέπουν την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου από τον υπουργό Οικονομικών, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, για «τις διαδικασίες των επιτρόπων που θα εγκατασταθούν στις ελληνικές τράπεζες με εντολή να ελέγχουν τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι διοικήσεις τους, ακόμη και εκείνες που αφορούν στη χορήγηση δανείων».
Όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών, «ήδη υπεγράφησαν οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ των τραπεζών και των αντίστοιχων επιτρόπων (αναγνωρισμένου κύρους ελεγκτικές εταιρείες) που έχουν επιλεγεί βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους εταίρους μας».
Ο βουλευτής της ΝΔ έθετε στην ερώτησή του, θέμα και για την αμοιβή των επιτρόπων επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «θα πληρώνονται από τις ελληνικές τράπεζες με το απίστευτο ποσό των 800.000 ευρώ ετησίως».
Όπως διευκρινίζει ο κ. Στουρνάρας, η αποζημίωση των επιτρόπων ορίζεται και καταβάλλεται από τις τράπεζες, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε τιμές που διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος της τράπεζας, το χρόνο που αφιερώνεται από τα στελέχη των επιτρόπων, τον ανταγωνισμό της αγοράς και τις οικονομικές προσφορές των υποψήφιων εταιρειών.
Ο υπουργός Οικονομικών σπεύδει ακόμη να επισημάνει ότι «αποτελεί κοινή πρακτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού), στο πλαίσιο του Δικαίου Ανταγωνισμού της ΕΕ (και ειδικότερα το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων), ο ορισμός επιτρόπων οι οποίοι, έπειτα από σχετική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβλέπουν την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης που συμφωνούνται, κατά περίπτωση, μεταξύ των κρατών μελών και της ΕΕ». Στο πλαίσιο αυτό στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής προβλέπεται ο ορισμός επιτρόπων στις υπό αναδιάρθρωση τράπεζες της χώρας, σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.

Τα σχόλα δικά σας!

Advertisements
Comments
2 Σχόλια to “Μισθός 800.000€ το χρόνο στους επιτρόπους που επιβλέπουν τις ελληνικές τράπεζες;”
  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΣ λέει:

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ????????????
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ 586 ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΛΕΠΤΟ

Trackbacks
Check out what others are saying...


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.497 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: