ΒΙΝΤΕΟ Η συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν


Σε αποκλειστική συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται για το κυπριακό μετά την εκλογή του Ν. Αναστασιάδη.

Αναλυτικά ο κ. Ερντογάν για το θέμα της σχέσης Ελλάδας-Τουρκίας τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε βήματα, έτσι ώστε ο 21ος αιώνας να γίνει αιώνας της ειρήνης. Πιστεύω ότι αν το επιτύχουμε, όλοι μας οι δεσμοί, στρατιωτικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, εμπορικοί, πολιτιστικοί θα πάρουν μια νέα κατεύθυνση».

Σχετικά με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για όλα τα προβλήματα της υφαλοκρηπίδας και για τα θέματα του Αιγαίου, αρκεί οι δύο πλευρές να αντιμετωπίζουν τα θέματα με καλή προαίρεση. Αν τα αντιμετωπίζουν έτσι, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρξει αποτέλεσμα».

Επίσης, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε τη βούληση της χώρας του να συνδράμει στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την κρίση: «Λέμε στους επιχειρηματίες μας, κοιτάξτε, στην Ελλάδα γίνονται ιδιωτικοποιήσεις, πηγαίνετε και συμμετάσχετε. Κατά τον ίδιο τρόπο κάναμε κι εμείς ιδιωτικοποιήσεις και είχαμε καλέσει τότε τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμμετάσχουν. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ο λαός να ενοχλείται όταν στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα συμμετέχουν επιχειρηματίες από την Τουρκία ή από τρίτες χώρες».

Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι η εκλογή του Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της Κύπρου δημιουργεί νέες προοπτικές για πρόοδο και λύση στο Κυπριακό, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε: «Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κι ούτε θα έχουμε προκατάληψη και εύχομαι ο νεοαναδειχθείς κ. Αναστασιάδης που αναλαμβάνει καθήκοντα – με τις θετικές συζητήσεις που θα έχει με την Ελλάδα – θα βρουν μία θετική ανταπόκριση από τη βόρεια Κύπρο. Αν υπάρξει μία απροκατάληπτη διαδικασία και αν τα Η.Ε. την ξαναρχίσουν με σοβαρό τρόπο, τότε η δική μας επιθυμία είναι να συμβάλλει η βόρεια Κύπρος στην εξεύρεση μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης».

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.497 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: