Ο Στέλιος Σταυρίδης νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ


Ο μηχανικός – οικονομολόγος Στέλιος Σταυρίδης, μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, αντικαθιστά τον Τάκη Αθανασόπουλο στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Αντώνης Βαρθολομαίος, οικονομολόγος, μέχρι σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων από τον βασικό μέτοχο, για πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.

Στη θέση του, ως μέλος του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζεται ο Γιώργος Κουτσουδάκης, οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Μπαράζ παραιτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασόπουλος παραιτήθηκε το Σάββατο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην δ.σ. της ΔΕΗ, του οποίου προήδρευσε, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε και ο γ.γ. του  ΥΠΟΙΚ Γιώργος Μέργος, ο οποίος υπήρξε μέλος του δ.σ.. Με απόφαση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος, επικαλούμενος και αυτός ως αιτία την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρει ότι παραιτείται για λόγους ευθιξίας μετά από την ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφασή του τον Ιούλιο του 2007, και του οποίου υπήρξε, όπως αναφέρει, μέλος μόλις από τον Ιούνιο του 2007.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιώργος Στεργίου.

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.497 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: