Κύπρος: Νέο νομοσχέδιο για εξαίρεση καταθέσεων έως 20.000 ευρώ


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters το σχέδιο για την Κύπρο που θα τεθεί στη ψηφοφορία προβλέπει μηδενική φορολόγηση για καταθέσεις έως 20.000 ευρώ.

Νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την εξαίρεση των καταθέσεων που δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ από την επιβολή εφάπαξ εισφορά στους τραπεζικούς λογαριασμούς έχει έτοιμο η κυπριακή κυβέρνηση, ενόψει της συνεδρίασης της Βουλής στις 18:00.

Το αναθεωρημένο σχέδιο προβλέπει την επιβολή έκτακτου φόρου ύψους 6,75% για καταθέσεις μεταξύ 20.001 και 100.000 ευρώ, και συντελεστή 9,90% για τις καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Η επιβολή του τέλους θα υπολογισθεί με βάση τις καταθέσεις που τηρούνταν στις κυπριακές τράπεζες κατά το κλείσιμο των εργασιών τους την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013.

Συνεπώς, οι όποιες αναλήψεις χρημάτων έγιναν έπειτα από αυτή την ημερομηνία δεν επηρεάζουν το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταθέτες.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο νομοσχέδιο, οι καταθέτες που θα καταβάλουν την εφάπαξ εισφορά θα αποζημιωθούν μελλοντικά με μετοχές κυπριακών εμπορικών τραπεζών.

Άγνωστο παραμένει το πώς θα καλυφθεί το έλλειμμα του προκύπτει από την μη φορολόγηση των καταθέσεων κάτω των 20.000 ευρώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.217 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: