Απαράδεκτες δηλώσεις του Σουηδού υπουργού οικονομικών για Κύπρο


Για επικείμενη κατάρρευση της Κύπρου κάνει λόγο ο υπουργός Οικομικών της Σουηδίας, στην περίπτωση που η Λευκωσία δεν δεχτεί την ευρωπαϊκή βοήθεια, ενώ… εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής μεθόδου για τη διάσωση της Κύπρου, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το σχέδιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιδανικό».

Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κύπρος έχει περίπου μια εβδομάδα για να διευθετήσει την κατάσταση μέσω διαπραγματεύσεων αναφορικά με τις οικονομικές δυσκολίες της, σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζει την απειλή της κατάρρευσης.

«Κατ ‘αρχήν, έχουν μόνο το χρηματοπιστωτικό τομέα και τις παραλίες να προσφέρουν και τώρα οι τράπεζες κινδυνεύουν να κλείσουν. Είναι προφανώς μια δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Borg σε σεμινάριο την Τετάρτη.

Μιλώντας μια μέρα μετά την άρνηση του κυπριακού κοινοβουλίου να δεχτεί το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, ο Borg τόνισε ότι η κρίση στη νότια Ευρώπη παραμένει βαθιά και απαιτεί σημαντική μεταρρύθμιση
. Υποστήριξε επίσης ότι τα χρήματα που απαιτούνται για να συγκρατήσει το δημόσιο χρέος της η Κύπρος είναι σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο, εντούτοις συμφώνησε ότι το σχέδιο για την επιβολή φόρου στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, που πραγματοποιήθηκε σε κυπριακές τράπεζες, ήταν μακριά από το ιδανικό.

«Οι Σουηδοί φορολογούμενοι θα πρέπει πολύ απλά να μην κληθούν να πληρώσουν για την κρίση που χτύπησε τις τράπεζες των άλλων χωρών», εξήγησε.

Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας «Svenska Dagbladet» (SVD), οι σουηδικές τράπεζες έχουν λάβει μια πληθώρα αιτημάτων από ενδιαφερόμενους πελάτες των τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου που αναζητούν ασφαλέστερα καταφύγια για τις αποταμιεύσεις τους.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο αριθμός των πελατών από χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση έχει αυξηθεί» δήλωσε ο Henrik Westman.
Tromaktiko

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.497 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: