ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ Προς Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση


ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προς : Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα : ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΜΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Ι.Κ.Α.

Σύμφωνα με το από 01-4-2013 Δελτίο Τύπου του ΙΚΑ οι συνταξιούχοι καλούνταν να συμμετάσχουν σε ταυτοποίηση μέσω ηλεκτρονικής καταχώρησης του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ τους, προκειμένου να τους καταβληθεί στις 28-4-2013 η σύνταξη του μηνός Μαΐου.
Ως λήξη προθεσμίας οριζόταν η 09-4-2013, όπου εκείνη την ημέρα η λειτουργία του ηλεκτρονικό σύστημα διεκόπη στις 13:30 και επανήλθε στις 16:00. Εύλογα κανείς θα περίμενε έστω και μια στοιχειώδης χρονική παράταση της καταγραφής. Δυστυχώς όμως το ΙΚΑ με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, ενημέρωνε τους συνταξιούχους ότι οι καταχωρήσεις που έγιναν μετά τις 16:00 που επανήλθε η λειτουργία της εφαρμογής θεωρούνταν εκπρόθεσμες.
Στη συνέχεια όπως αναφέρει το υπ’ αριθμό Σ00/35/26-3-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Παροχών του ΙΚΑ, οι συνταξιούχοι χωρίς δηλωμένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα πρέπει να απευθυνθούν στο αρμόδιο Υποκατάστημα πληρωμής τους από 29/4/2013 και μετά, για την καταβολή της σύνταξης μηνός Μαΐου. Στην περίπτωση αυτή, η σύνταξη που θα λάβουν οι συνταξιούχοι όσο και οι επόμενες (μέχρι επαναφοράς τους από την ΗΔΙΚΑ δηλαδή μετά την 01-7-2013) θα βασίζονται στο καθαρό τακτικό ποσό του προηγούμενου μήνα πληρωμής.
Να επισημάνουμε ότι για τους συνταξιούχους που προσέρχονταν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να επιβεβαιώσουν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ, οι υπάλληλοι τους προέτρεπαν να πάνε στα ΚΕΠ προκειμένου να κάνουν τη διαδικασία αυτή. Τραγελαφικό είναι το γεγονός, ότι όσοι συνταξιούχοι απευθύνθηκαν στα ΚΕΠ, ενημερωνόντουσαν από τους υπαλλήλους ότι δεν είναι αρμόδιοι και δεν έχουν κάποια σχετική οδηγία για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.
Γεννάται το ερώτημα, αν αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ανοργάνωτου κράτους και υπηρεσιών ή μια συνειδητή προσπάθεια διακοπής των ήδη «τσεκουρωμένων» συντάξεων.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
1) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποφευχθεί η προαναφερθείσα ταλαιπωρία συνταξιούχων αλλά και εργαζομένων του ΙΚΑ, που μετά την 29-4-2013 και για ένα τρίμηνο θα έρχονται αντιμέτωποι με τους απλήρωτους συνταξιούχους;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.217 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: