BINTEO Επίθεση Καμμένου στο παρακράτος και στη ΝΔ


Να απαντήσει η κυβέρνηση και προσωπικώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις αποκαλύψεις του HOT DOC στο τρέχον τεύχος του για εμπλοκή, μεταξύ άλλων, συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου στην κατασκευή πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ κάλεσε ο Πάνος Καμμένος σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε, επίσης, στο παρακράτος, σε οικονομικά συμφέροντα και στη ΝΔ, τονίζοντας πως στην υπόθεση εμπλέκεται το επικοινωνιακό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος, προσθέτοντας πως πολλά από τα στελέχη της χρησιμοποιούν τέτοιου είδους σενάρια προκειμένου να πλήξουν τους ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος ρώτησε αν αληθεύει η πληροφορία ότι είχε εμπλοκή το περιβάλλον Σαμαρά με τις αποδείξεις, ενώ υπογράμμισε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας οφείλει να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων στην ΕΥΠ για τα μυστικά κονδύλια.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ονομαστικώς στο βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, τον οποίο συνέδεσε άμεσα με τη δημοσίευση των πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ από τον «Ελεύθερο Τύπο», υποστηρίζοντας πως όσες φορές κι αν τον κάλεσε να τοποθετηθεί δημοσίως δεν το έπραξε. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2012, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΝΔ, πως πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο αξιοπιστία στα δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» τα οποία εμφανώς παρουσίαζε σαν αληθινά. Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε πως η δημοσίευση προϊόντων πλαστογραφίας αποτελεί κακούργημα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε διεξοδικώς στο ρεπορτάζ του HOT DOC που κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη και στο γεγονός ότι ομάδα της ΕΥΠ είχε βάλει στο στόχαστρό της τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τον πολιτευτή του κόμματός του Βασίλη Χήτο και η οποία είχε πληρωθεί από τραπεζίτη. Ο κ. Καμμένος ανάφερε πως επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία, ενώ πληροφόρησε πως για το θέμα έχουν κατατεθεί ήδη τρεις μηνύσεις, από τον κ. Χήτο, τον πρώην διευθυντή της ΕΥΠ, Κώστα Μπίκα και την Ουρανία Μπαλτά, το όνομα της οποίας αναφέρεται στις πλαστές αποδείξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Χήτος κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο για το αν υπήρξε έμμισθος ή άμισθος υπάλληλος της ΕΥΠ, αναφέροντας χαρακτηριστικώς πως μόλις έμαθε για τη δημοσίευση των πλαστών αποδείξεων ήθελε να πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

πηγη

Σοβαρές καταγγελίες για «πόλεμο λάσπης με πλαστά στοιχεία σε βάρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προεκλογικά, που είχε ως συνέπεια την απώλεια της έδρας στα Ιωάννινα», έκανε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc επιτέθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τον ιστότοπο «Antinews«, σε «μεγαλοτραπεζίτη» τον οποίο δεν κατονόμασε, και σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε σχέδιο εναντίον του κόμματός του προκειμένου να πληγεί εκλογικά.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, «σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν πλαστά στοιχεία», σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Χήτος φερόταν να είχε λάβει χρήματα από την ΕΥΠ.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε νωρίτερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε τον οποίο ενημέρωσε για το συγκεκριμένο θέμα και παράλληλα ζήτησε να μάθει την εξέλιξη των τριών μηνύσεων που είχαν υποβληθεί πριν από περίπου έναν χρόνο από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, μια προϊσταμένη της ΕΥΠ που φέρεται να υπογράφει τις αποδείξεις, και τον Β. Χήτο.

Το συγκεκριμένο περιοδικό -όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος- δημοσιεύει συνέντευξη μιας υπαλλήλου, εργαζόμενης σε εταιρεία στην οποία φέρονται να έχουν εμπλοκή πρώην στελέχη της ΕΥΠ, και -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια- κατασκευάζονταν στοιχεία σε βάρος δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπενθύμισε τις δηλώσεις διάψευσης που είχαν γίνει για τη φερόμενη εμπλοκή του υποψηφίου του κόμματός του στα Ιωάννινα Β. Χήτου με την ΕΥΠ, από τον τότε διοικητή της Υπηρεσίας Κ. Μπίκα και τον σύλλογο εργαζομένων στην ΕΥΠ που διαμαρτύρονταν για την εμπλοκή της υπηρεσίας σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενώ επιτέθηκε στον τότε εκπρόσωπο της ΝΔ Γ. Μιχελάκη λέγοντας πως «αναφερόμενος στο δημοσίευμα δήλωσε ότι το ρεπορτάζ είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία, πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος».

«Συνδέουν την πλαστογραφία με αυτούς από την ΕΥΠ που διώκονται για απάτες με βάση τα στοιχεία της εισαγγελίας» είπε ο κ. Καμμένος και εξήγησε ότι το περιοδικό «αναφέρεται σε ομάδα η οποία είχε συσταθεί και αποτελούνταν από πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, από διάφορους ποινικούς και μπράβους, και μια συγκεκριμένη εταιρεία η οποία πληρώθηκε από τραπεζίτη μεγάλης τράπεζας» και μέσω αυτής της ομάδας «στη συνέχεια της δόθηκαν κι άλλες πλαστογραφημένες αποδείξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «τα ονόματα 14 δημοσιογράφων μπήκαν σε ισάριθμες αποδείξεις», ενώ όπως είπε «οι εισαγγελείς κ.κ. Κορέας, Ράικου και Αντωναράκος, είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε επίσης ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και «κάποιοι ξένοι από τα Σκόπια» και απέδωσε «τον πόλεμο» που σύμφωνα με τον ίδιο, δέχθηκε το κόμμα του, στο ότι «εμείς χτυπηθήκαμε με τα συμφέροντα των τραπεζιτών» και δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να πολεμούμε τους τραπεζίτες».

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Καμμένου, «θα κατατεθεί μήνυση εις βάρος όλων των εμπλεκομένων προσώπων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται ήδη στη διάθεση της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, αλλά και κατά αυτών που αναπαρήγαγαν τα πλαστά έγγραφα με δημοσιεύματα εις γνώσιν της πλαστότητας αυτών».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια «να απαντήσει ποια είναι τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας στην ΕΥΠ για τα μυστικά κονδύλια» και αναρωτήθηκε «εάν το Μαξίμου είχε εμπλακεί στην υπόθεση».

Από την πλευρά του ο κ. Χήτος κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να απαντήσει για το εάν υπήρξε (σ.σ. ο κ. Χήτος) ποτέ έμμισθος ή άμισθος υπάλληλος της ΕΥΠ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Ελάτε στην Παρέα μας ! Enter your email !

    Μαζί με 85.497 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: